feliratkozás: Bejegyzésekre (RSS)

hirdetés

Drágakövek és ékszerek értékbecslése

„Számomra a drágakövek a Teremtő és a Természet nagy ajándékai: örömet, vigasztalást és reményt nyújtanak. A ragyogó külsők mögött, zárványaik mikrokozmoszában alázattal olvasom élettörténetüket, látom szenvedéssel szerzett sebeiket és gyógyulásaikat…”

Dr. Szitó Tánya
a tudományok kandidátusa laborvezető
www.gemlab.hu

Értékbecslés - Dr. Szitó Tánya

Szeptember 29-én a TULIP INN BUDAPEST MILLENNIUM HOTEL-ben hivatalosan is megismerkedhettünk Dr. Szitó Tánya laborvezetővel, aki nem csak megálmodta, hanem meg is valósította álmát és létrehozta a GemSztárt. A megnyitón, a szakma ismert és elismert személyiségei is ott voltak, a megnyitót Dr. Takács József (ötvös mester, geológus, a Magyar Nemesfémesek Országos Szövetségének elnöke) tartotta. A megnyitó után közösen megtekinthettük a laboratórium helyét, berendezéseit.

Értékbecslés

A nemesfémből készült ékszerek és a drágakő mindig is vonzották és ma is vonzzák az embert. Kedvelt ajándéktárgyak, melyek keretet adnak egy nő szépségének v. hirdetik egy férfi gazdagságát. A művészi értékük mellett jó befektetési és értékmegőrzési lehetőséget kínálnak: hiszen egy drágakő ragyogása örökké tart.
A laboratórium által készített drágakő meghatározási tanúsítványok ill. szakértői tanúsítványok – a nemzetközi gyakorlattal összhangban – nem tartalmazzák sem a drágakő sem az ékszer pénzbeli értékét. A pénzbeli érték meghatározása céljából a laboratórium értékbecslési tanúsítványt készít. Az értékbecslési tanúsítvány elkészítése során figyelembe veszi az adott időpontban érvényes nemesfém és a minőségtől függő drágakő világpiaci értékeit, továbbá az ékszer egyediségét, állapotát és a kereslet, kínálattól függő beszerezhetőségét. A laboratórium kereskedelemtől és ékszergyártástól való függetlensége biztosítja az értékbecslés objektivitását és a pártatlanságát. Az értékbecslési díjai pedig nem függnek a tárgy felbecsült értékétől.

Kiknek ajánljuk szolgáltatásainkat?

Kereskedőknek – a független drágakő laboratórium által
kiállított certifikát erősíti a fogyasztói bizalmat és nagy mértékben növeli az ékszer ill. a drágakő eladhatóságát.

Ékszergyártóknak – azért, hogy csak bevizsgált, független drágakő laboratórium által igazolt minőségű kövek kerüljenek az ékszerekbe.

Nagyközönségnek – a drágakövek meghatározása mellett értékesítési érdekektől mentes, korrekt és pártatlan értékbecslést is végzünk. A már meglevő ékszerek ill. drágakövek esetén megállapítjuk, hogy a minőségük egyezik-e a róluk kiállított certifikátok adataival. Az új ékszer ill. drágakő beszerzéséhez konzultációs lehetőséget, vásárlási segítséget biztosítunk.

468 ad